paulgielen.reismee.nl

Terug naar school

Toen ik mijn ticket boekte, koosik voor de goedkoopstevluchtmaatschappij: Aeroflot. Als je iets van service of luxe wilt tijdens je vlucht, kies dan niet voor deze maatschappij. Geen lach kon er bij het personeel vanaf alles wat je vraag, wordt als een last gezien?bovendien is de beenruimte minimaal en zijn de maaltijden karig. Toen ik dinsdagochtend in Beijing aankwam, had ik dan ook een jetlag als een kanon. De eerste dag heb ik niet veel anders gedaan dan slapen. Voor de rest van de week was ik dan ook helemaal ontregeld?

Ik weet niet of het door de jetlag kwam?maar die eerste week zat ik niet echt lekker in mijn vel?Ik wist niet precies wat ik wilde en ik vond Beijing wat tegenvallen?Ik had alles eigenlijk al gedaan?dus met alles wat ik ondernam? voelde het alsof ik in het verleden aan het leven was?Uiteindelijk vond ik mijn inspiratie in de vorm van een stuk papier van 10 bij 15cm?Een flyer van de Shaolin Hostel in Deng Feng?met daarop een scala aan activiteiten om te ondernemen?waaronder kung-fulessen “on-site“. Ticket geboekt, op de trein gestapt, uit de trein gestapt, in de bus gestapt... Enfin, na 12 uur reizen kwam ik aan in het hostel.

Het hostel wordt gerund door een schat van een vrouw met een enorm hart en nog veel meer dat enorm is?Ze vertelde me dat ze de volgende morgen met Nick uit Engeland naar de Shaolin Tempel zou gaan voor een training van anderhalf uur ?voor zo‘n 22euro??? dus Paul moest mee en van mijn voorgenomen rust kwam weer eens niets terecht?Maartoegeven?het was het meer dan waard?Ik zouhet de volgende dag wel rustig aan doen?Dikke Joep?de volgende dag stond een bezoek aan een Shaolin kung-fuschool op de planning en hier kan Paul dus geen nee tegen zeggen?En als we er toch zijn?kunnen we daar net zo goed een tijdje blijven om wat meer ervaring en kennis op te doen?Wenn schon?denn schon?

Rond 6?00uur stonden we opom rondhalf 8 keurig bij de school op de stoep te staan?De training begon om 8?00uur?dus had ik nog een half uur de tijd om me installeren en de chili van de vorige avond uit mijn lijf te werken?Na de introductie door de Shifu ?meester? gingen we aan de slag?Ieder van ons kreeg een leraar aangewezen?een kind dat zich kapot staat te vervelen?wat dus niet bepaald inspirerend werkt?Na een paar uur lang dezelfde oefening te hebben gedaan?was het tijd om te eten?Bovendien was mijn nieuwe mouwloze Shaolin-t-shirt helemaal nat?dus was het ook wel lekker om iets anders aan te trekken?Om 14?00uur werd dezelfde training weer hervat in de brandende zon en rond 17?30uur konden we weer aan tafel? Rond 19?00uur konden wevoor jezelf te trainen?De volgende morgen begon de training weer om 6?00uur en zo herhaalt iedere dag zich?De kinderen gaan trouwens wel gewoon naar school van 8?00 tot 11?30uur?waardoor zij deze ochtendtraining niet hoeven te doen?

Nick en ik waren trouwens niet de enige buitenlanders in de school?Jonas?een jongen uit Duitsland hangt hier wat lusteloos rond?Jammer eigenlijk?want als hij bezig is?is hij ook echt goed?Dan was er nog Maria?een schat van een meid uit Spanje die hier een week ervaring op kwam doen?En dan is er nog Alexander uit Engeland?wat je zo niet aan hem zou zien?Hij ziet eruit als een gespierde Boedhhistische monnik?hij heeft een enorm hart? bruist van de levensenergie en kan echt de meest idiote dingen doen?Hij woont nu al zo’n twee jaar in deze school en hij is hier ook helemaal thuis?Als je inspiratie nodig hebt voor wat dan ook?moet je bij hem zijn?Alexander is echt zo‘n gast waar je gewoon van moet houden?Daarnaast zijn er ook Chinese leerlingen die echt geweldig zijn?Jimmy?die ik heb leren kennen in de tempel in Dali vorig jaar?is altijd vriendelijk en altijd bereid om je wat nieuws te leren?Maar de meest aimabele is Tyson?Hij is subliem als het aankomt op het gebruik van chi en hij heeft zichzelf Engels geleerd uit een boekje en te pas en te onpas gooit hij er weer een zin tegenaan waar je van in lachen uitbarst?Zo sta je heel serieus te oefenen?komt Tyson langs?“You can't make an omelet without breaking eggs.' Vervolgens gniffelt hij in zijn vuist en loopt vrolijk verder. Concentratie naar de knoppen en de hele dag denk je aan niets anders meer.

Eindelijk weekend?Mijn lijf doet overal pijn?vooral in mijn benen?Ik heb me gisteren eens goed laten masseren?maar dat was een uur lang lijden?Jezus zou hier nog een puntje aan kunnen zuigen?Ik was gisteren ook misselijk en aan de diarree, waarschijnlijk door een zonnesteek?maar vandaag voel ik me al veel beter?Morgen begint de training weer?dus vandaag is rustig aan doen nog steeds het devies?

Ik heb hier voorlopig mijn plek wel gevonden?dus ik zal hier nog wel een tijdje blijven?Hopelijk kan ik mijn visum met in ieder geval een maand verlengen?zodat ik genoeg tijd in deze school kan blijven doorbrengen?

Laurence

Supertof om te lezen wat je daar allemaal weer aan het uitspoken bent! Heel veel plezier (en sterkte met de spierpijn die nog voor je op het menu staat) :D
Xx

Maud

Jeej, weer een reisbericht van Paul! Goed om te lezen dat je weer helemaal in de `reismood´ bent ;) Enjoy!!

Sabrina

Heej Paulus :-)
Fijn je verhalen weer te kunnen lezen. Wij zitten nu aan de rand van het zwembad te genieten van onze laatste vakantiedag. Maleisië is erg mooi en heel divers, maar als ik jou verhalen zo lees en heb gelezen is het voor jou misschien net als de rest van Azië ;-)
Wij vliegen morgen weer terug naar Nederland. Zal je via de mail nog wel verslag uitbrengen. Geniet!
Veel plezier.
X Sabrina

Maud

De nieuwe foto's zien er weer goed uit allemaal! :)
Volgens mij ben je weer helemaal in je element, hè meneer de wereldreiziger ;)
Groetjes, Maud