Gekkenhuis
Voordat ik begin met mijn verhaal, wil ik jullie eerst enorm bedanken voor jullie reacties. Als ik zie hoeveel mensen mijn verhalen lezen en hoeveel leuke en motiverende reacties, doet me dat echt goed. Met name als ik even een dip heb, helpt het echt om jullie reacties te lezen.
Zaterdag werd het tijd om Zuid-Afrika te verlaten. Om 12.40uur vertrok mijn vlucht naar Hong Kong, om van daaruit naar Delhi te vliegen. Een belachelijke omweg, maar aangezien het wat ver was om te zwemmen, had ik geen keus. De vlucht duurde zo'n 12 uur en wat was ik blij dat er genoeg films waren om te kijken. Het zouden anders twaalf zeer saaie uren zijn geweest. In totaal heb ik zo'n twee uur slaap gehad en toen het vliegtuig aankwam in Hong kong om 7.00uur (lokale tijd), was ik dan ook helemaal gebroken. Aangezien de vlucht naar Delhi pas om 22.20uur (wederom lokale tijd uiteraard) vertrok, had ik heel wat tijd te doden op het vliegveld. Ik had nog geprobeerd om daar wat slaap in te halen, maar ik denk niet dat ik in totaal meer dan anderhalf uur slaap heb gehad. Op het vliegveld liep ongeveer de helft van de mensen rond met een mondkapje. Dat gaf me echt een veilig gevoel. Ik moet overigens zeggen dat de prijzen op dit vliegveld reuze meevielen. Ik had echt woekerprijzen voor een simpele maaltijd verwacht.
Om 22.20uur had ik dus mijn vlucht naar Delhi. Deze vlucht was heel wat minder aangenaam. Een tip voor (aanstaande) moeders: Neem geen kinderen jonger dan 4 jaar mee. De overige passagiers gaan je echt haten. Mijn God, het was echt een jankorkest aan boord. Ik was dan ook heel blij toen het vliegtuig om 2.00uur lokale tijd landde (en weer had ik maar een uur slaap gehad). In Delhi werd ik opgehaald door een taxichauffeur die door de hostel was gestuurd. Hier was ik echt blij om, want ik wilde gewoon zonder nog meer rompslomp naar bed. De hostel was best aangenaam, de kamer was best ruim en het bed lag heerlijk.
De volgende morgen was het tijd om kennis te maken met Delhi. Als je er ooit aan denkt om naar Delhi te komen, knoop dan dit goed in je oren: Vergeet wat je moeder je heeft geleerd wat betreft normen en waarden, knijp je neus dicht en ga over op de gevoelloze-klootzak-modus en je valt misschien niet dood neer bij de eerste aanblik van Delhi. Zwervers, de helft heeft een verminking, liggen langs de straat, samen met de straathonden, taxichauffeurs vallen je met legers tegelijk aan om je een rit te verkopen en verkeersregels zijn er niet. Als er twee rijbanen zijn, rijden de auto's, motoren, taxi's en ricksha's (fietstaxi's) met z'n drieen naast elkaar. Zijn er drie rijbanen, rijden ze met z'n vijven naast elkaar. Toeteren betekent hier in India zoiets als: Aan de kant of: Sodemieter op. Geloof me: Iedereen toetert op straat, behalve de ricksha's, want die hebben geen toeter.
De wijk waar mijn hostel zich bevindt, The New Tibetan Colony (in Old Delhi), is best een aangename plek om doorheen te wandelen. Er zijn hier best veel leuke restaurantjes en kraampjes en zoals de naam als zegt, lopen hier behoorlijk veel Tibettanen rond in originele (rood-gele) klederdracht en leiden hier hun dagelijks leven. Vooral dit laatste was echt een verassing. Ik zou hier heel graag foto's van willen maken, maar ik wil niet overkomen als een dierentuintoerist, dus heb ik op sommige momenten vanuit een geniepig hoekje een stiekeme foto genomen. Gisteren heb ik voor de eerste keer in mijn leven met twee Tibettanen gepraat. Ik heb altijd enorm tegen ze opgekeken en ik wist me dan ook helemaal geen houding te geven. Dat was echt te erg, want ze willen gewoon behandeld worden als ieder ander. Het gesprek kwam dan ook niet veel verder dan waar we vandaan kwamen en hoe het daar was.
Aangezien ik geen afgestompte, gevoelloze klootzak ben, wilde in zo snel als mogelijk weg uit Delhi. Gisteren heb ik een poging ondernomen om een treinkaartje te bemachtigen voor de nachttrein naar Amritsar. Het is me gelukt, maar het heeft me vijf uur van de dag (en vijf jaar van mijn leven) gekost: Eerst met de ricksha naar de metro en van daaruit naar het treinstation. Dat was geen probleem, maar om daar het toeristenbureau te vinden (een professioneel en zowat het enige echte betrouwbare bureau in Delhi), was een ongelofelijke opgave. Na 1,5 uur zoeken kwam ik daar aan en na daar nog eens drie kwartier te hebben gewacht, vertelden ze me dat ze geen genoegen namen met een kopie van mijn paspoort. Dus kon ik weer terug om mijn paspoort op te halen en de hele geschiedenis herhaalde zich.
Ik hoop dat jullie kunnen begrijpen dat ik weinig zin heb om de toeristische plekken van Delhi te bezoeken, dus de foto's hiervan moet ik jullie schuldig blijven. Wel heb ik aardig wat foto's van dit gekkenhuis gemaakt die ik zo snel mogelijk zal uploaden.
Hee lief broertje van me!
hehe leuk om je verhalen te lezen! Bevalt India wel een beetje? Ik heb je sms ontvangen!
Ik laat snel nog wat van me horen!
Hou je taai!
Dikke kus van je kleine zusje!
Hey Paul!
Het eerste gedeelte van je grote reis zit er op! Ik hoop voor je dat India net zo goed gaat bevallen als Afrika en dat de rest van India mooier is dan Delhi. Dit is igg geen mooie eerste indruk.
Doe ze daar de groetjes van me en tot het volgende reisverslag!
Groetjes Koen
Wat een verhalen weer, zeg!!
Poeh poeh.. je maakt wel wat mee, zeg!
Ik zal je snel nog even een berichtje terug sturen op hyves.. want je berichtje staat daar nog steeds om beantwoord te worden ;)
hallo paul,wat een respect heb ik voor je,je doet het toch maar,toppie.en je verhalen zijn het einde.groetjes lei en jeannette,en van mij krijg je nog een dikke knuffel
Oh goeie god Paul kon je India niet overslaan?
Heb een half jaar in Ahmedabad doorgebracht voor stage, sla dat vooral over en blijf een tijdje in Diu hangen als je kunt :) Wat staat er nog meer voor je op het programma?
Groetjes
Ineke
WELKOM in het "gekkenhuis", en als je nog eens de kans krijgt met een tibetaan(se) (monnik) te babbelen, vraag hun naar hun "overlevingsstrategie" je zult verstelt staan hoe makkelijk het dan wordt in India te "overleven"...
Je hoeft niet naar iemand "op-te-kijken" denk altijd iedereen moet naar de WC Poe....., en je zult zien dat de "afstand" zich "verlaagd" ;-)
Heel veel plezier verder en GENIET ervan!
groetjes Deanna Bert Lonneke en Yule
Moet hier toch even op reageren. Ik lees veel reisverslagen hier op het reisburo maar die van jou verdienen een Pluim, ik lig in een deuk achter mijn bureau en deel het graag met mijn collega's...
Ben benieuwd naar die foto's..
Oh overigens vertrek ik volgende week naar Kenia, voor mijn werk... verslag zal ik je mailen.
Veel plezier nog.
Groetjes Debby ;-)
hoi paul
oma belde heeeeeel blij op paul heeft en dat 10x in de herhaling! top van je.
hoop datindia je gaat bevallen. SZ wilt graag een safari maken in Afrika in juli 2010.
tot...kus wij4
Hallo Paul, Wij genieten volop van jouw verhalen en avonturen (en de foto's). Aan jou is een schrijver verloren gegaan. We hopen nog veel van deze verhalen te mogen lezen.Geniet met volle teugen maar pas goed jezelf!!! Heel veel lieve groeten en tot ziens, Oma en Opa
He kleine grote Broer,
ik sluit me helemaal bij opa en oma aan. Wat een verademing om jouw verhalen te lezen. Je kunt nu echt zeggen dat je het leven voor de volle 100% omarmt. Ik ben trots op je, zelfs op de momenten als je je wat klote voelt. Dit avontuur pakt niemand je af.
Ik probeer je een x te bellen ( niet meer dan 10 seconden. Tja, we blijven Nederlanders :)) Alleen even om je stem te horen. is dat goed?
Lieve groet,
Bart
Jaahaa Paul. India ia dus echt een land waarvan je meteen moet denken.... DIT HOORT BIJ INDIA!!!
Ook ik kreeg een enorme cultuurshock toen ik in New Delhy kwam.
Maar nu.. 4 jaar later en ik denk terug :vond ik 't toppie daar.
Liefs van ons. xx Carry
Wauw, de foto's van Delhi zien er echt super uit!! :) Zal wel wennen zijn hè.. echt een andere cultuur denk ik...(?)
Succes ermee!! Groetjes, Maud
Hey Paul,
De foto's van India geven je verhaal kracht bij, wat een andere wereld! Het is inderdaad waar wat meerdere mensen al geschreven hebben: je kunt inderdaad erg goed schrijven! Iedere keer als ik een mailtje krijg dat je weer een verhaal hebt geplaatst, wil ik het snel lezen.
Veel plezier in India!
groetjes,
Dienja
Hey Paul!
Zo te zien zit het eerste gedeelte van de grote reis erop. Ik ben erg nieuwsgierig hoe dit gedeelde van de wereld je gaat bevallen. Wat Delhi betreft herken ik de verhalen van mijn vader hahaha. Moet je paracetamols gaan uitdelen wordt je heilig verklaard hahhahah.
Je Gerbils hebben volgens mij het eeuwige leven...
ze leven nog steeds! niet kapot te krijgen hahahah
grtz
Cecile
Hoi Paul,
Wat een goeie reisverslagen. Prachtig om op deze manier jouw belevingen tijdens jouw reis te kunnen volgen.
Hou je taai, blijf gezond en tot kiekes,
Math