Het betere deel van Zuid-Afrika
Wat kan Zuid-Afrika toch ongelooflijk mooi , maar tegelijkertijd ongelooflijk verrot zijn....
Woensdag ben ik met Jill, Daisy en Jaret, een freelance nieuwsreporter voor CNN (naar eigen zeggen in ieder geval) naar Cape Point, een stukje piemel aan de Zuid-Westkant van Kaapstad gegaan. Ik kan met recht zeggen dat dit een van de mooiste stukken natuur is dat ik ooit heb gezien. Ik ben sowieso verliefd op water, maar dit stukje, dat overigens helemaal in het meeste Zuid-Westelijke punt van Zuid-Afrika ligt, is echt onbeschrijfelijk. Mijn camera ratelde dan ook non-stop. Uiteraard wisten de Zuid-Afrikaantjes dit weer uit te buiten door een entree van 75 rand (=7,5euro) te vragen als je met de auto dit natuurgebied betreed.
Donderdag was het tijd voor Table Mountain. Wederom een prachtig stuk natuur, dat uiteraard helemaal bevolkt wordt door toeristen. Camera's, foute hoeden en McDonaldsbuiken vliegen je daar om de oren. Er was daar ook de mogelijk om te abseilen over een stuk van 112 meter, maar aangezien ik in de eerste drie dagen al 2000 rand heb gespendeerd, vond ik 600 rand voor deze activiteit toch iets te veel. Toen een McDonaldsbuik mij vroeg waarom ik dat niet deed en ik hem de reden vertelde, kon hij gewoon niet begrijpen waarom ik het voor dat geld niet deed. ' It's hardly 30 minutes work'. Ach vent, rot op!
's Middags reden we naar Stellenbosch, een studentenstad iets ten noordwesten van Kaapstad. Ik voelde me hier meteen veel meer op mijn gemak. Lekker rustig en een heel stuk kleiner. Dit is echt een plaats waar je 's nachts na het stappen alleen naar huis kunt strompelen, op straat in slaap kunt vallen en 's ochtends daadwerkelijk ook nog wakker wordt. Dat is dan ook precies wat ik heb gedaan met Jason, een Amerikaanse jongen die ik heb leren kennen in de hostel. Er was een club, NuBar, waar het ' Afrikaan-night' was. Die muziek, van een hoog Starkoo- en Nick en Simongehalte, was echt te erg om aan te horen. Gelukkig was daarnaast een bar waar ze een 2 for 1-actie hadden. Met andere woorden, bestel een tequilla, whisky en een bier en je krijgt van alles twee. Auw..... De avond was super, maar de wandeling naar huis was echt een domper. Redelijk aangeschoten liep ik langs twee straatkinderen die zichzelf en elkaar probeerden warm te houden onder iets dat op een deken leek. Ik was meteen weer nuchter.
Stellenbosch heeft ook een heel mooi natuurpark. Hier kwam ik Andry, een Zuid-Afrikaanse studente tegen. Ze was niet alleen leuk om te zien, maar had daadwerklijk ook nog iets te vertellen. Ik denk dat het pas rond een uur of 7 was dat ik mijn lege maag voelde en maar weer eens terug ging naar mijn hostel om mijn avondeten klaar te maken. Vlak voor de hostel liep ik een schooljongetje tegen het lijf, of beter gezegd, hij liep mij te het lijf. Hij vroeg me om 10 rand voor een excursie met zijn klas naar Muizenberg. Ik heb hem 20 rand gegeven. Ik moest echt even slikken, want Muizenberg ligt daar zo'n 50km vandaan. Ik kan naartoe gaan wanneer ik wil, maar daar moeten daar echt geld voor bij elkaar sprokkelen.
Vandaag rij ik met Robyne, een aardig meisje, maar dat iets te vaak bij McDonalds is geweest, naar Hermanus. Je schijnt daar mooi walvissen te kunnen spotten. Ik ben benieuwd.
Hé Paul!
Die vriendin van mij heeft toen een paar maanden in Stellenbosch gestudeerd. Zij vond het er ook helemaal super!
Wat leuk dat je walvissen gaat spotten. En wanneer ga je naar Muizenberg en wat houdt dat eigenlijk in? Wat erg hè, van dat jongetje dat daar geen geld voor had... Wel lief dat jij hem de kans geeft er naartoe te gaan!
Veel plezier met alles en geniet ervan!
Groetjes, Maud
''Redelijk aangeschoten liep ik langs twee straatkinderen die zichzelf en elkaar probeerden warm te houden onder iets dat op een deken leek. Ik was meteen weer nuchter.''
Hele mooie zin Paul!
écht super.
maar alles gaat dus goed? :D
vandaag was de opening van scouting,
het was wel leuk :)
Ik moest je vertellen over hier he:D?
groetjes,
Susan.
He man,
KLinkt mooi al de eerste dagen. Ben benieuwd naar de foto's van de zee.
Groeten
Gekkenhuis daar Paul!
Hey Paul,
Wat een leuke foto's allemaal! :) Dat ziet er al wat gezelliger uit dan die dikke matras, haha.
Veel plezier nog met alles!
Thijs & Maud
Hey Paul,
Fijn om te zien dat het je allemaal erg goed bevalt!
En je hebt je haar kort geschoren, staat erg stoer :P
Mooie foto's, krijg ik ook reiszin van.
Wij vertrekken dit weekend op Scout-in, hopelijk ben je er over 2 jaar gewoon weer bij!
groetjes,
Dienja
hoi petekind,
hehe het is me gelukt je site te vinden. heerlijk om je zo te volgen en lekker om te horen dat het goed gaat. proficiat met ria vandaag! dikke kus van ons 4
hoi petekind weeekend jaardienst opa ad; was erg goed zo samen met jouw ouders en oma.mam heeft geprobeerd jou te bellen,gelukkig kwam je smsje.SZ nu redelijke goede cyfers schoolexamen.groet
Hey Paul,
Ik zie dat je nog steeds van alles beleefd!
Sorry ben al een tijdje niet meer op je site geweest... druk, druk, druk en dan schiet dat er nog wel es bij in...
Heb je verhaal hierboven gelezen! Echt geweldig wat jij daar allemaal meemaakt! Ben stiekem wel een beetje jaloers!
Ik wens je nog heel veel plezier! En zal proberen je verhalen bij te houden ;-)
Ook de groetjes van Armand!
x Anniek
hoi paul
wy zyn terug van onze reis!
kort samen gevat ;australie geweldig; nieuw zeeland mooie natuur maar daar ga ik nooit meer heen zo onvriendelijk terwijl tierisme hun vornaamste inkomstenbron is. en dat voel je..en ze zijn niet eens echt vriendelijk. dus mensen bespaar je dat geld .fiji relaxed mooie natuur maarja wat moet ik er doen behalve liggen aan het strand?neen ik verheug me op zwitserland!Toronto.. daar sta ik van te kijken zeg we hebben er met volle teugen van genoten toendertijd, zo zie je maar de chemie met een land stad is zo persoonlijk.SZ is uitgeloot voor geneeskunde ze gaat nu HBO-V doen in Utrecht.Ik hoop dat je nog een fyne maand in Canada hebt. Het leven in een koffer en van hotel naar hotel is wel enerverend maar ook slopend en onrustig. Wy rusten hier uit en gaan onze indrukken verwerken ,tot........