paulgielen.reismee.nl

Het begin...

Ik zit hier in een internetcafe en ik kijk recht tegen een zaak aan die Adultworld heet, te bedenken hoe ik het beste kan beginnen. Gisterochtend, om 20.00uur, kwam ik, na een niet bepaald interessante vlucht aan in Kaapstad. Hier werd in opgehaald door Wayne, een neger zonder boventanden die absoluut niet kan rijden, want direct bij het uitrijden, reed hij zijn spiegel aan gort. Zelf zei hij bijzonder weinig, dus besloot ik maar om wat vragen te stellen. Uiteraard vraag ik als nietswetende broekeman wat mooie plaatsen zijn in Zuid-Afrika en hoe het gesteld is met de veiligheid. Uit zijn hele geraas kon ik weinig opmaken, behalve dat de woorden 'fuck it' en 'shit' vaak voorkwamen. Ik voelde me meteen al een stuk veiliger.

Toch kwam ik ongedeerd aan bij de hostel en na Wayne wat fooi te hebben gegeven om zijn tandartsrekening te kunnen betalen, liep ik naar binnen. Hier werd ik heel vriendelijk ontvangen en naar mijn kamer geleid. Ik kon kiezen tussen een rammelend stapelbed en een tweepersoons matras. Als ik had geweten dat in het onderste bed van de stapelbedden twee leuke Nederlandse meiden lagen, had ik niet gekozen voor het tweepersoons matras.

Nadat ik alle spullen een plek had gegeven (lees: mijn schoenen naast mijn bed had gegooid en mijn trui in de hoek had gegooid) en ik mezelf de tijd had gegund om alle indrukken te verwerken, besloot ik om Kaapstad te gaan verkennen. Wat is Kaapstad een afknapper. Het is precies Asterdam, alleen met meer blanken. Gelukkig kreeg ik naderhand te horen dat Kaapstad geen goede afspiegeling is van Zuid-Afrika. Na een nieuwe trui en een handdoek te hebben gekocht bij de plaatselijk V&D, ging ik maar weer terug naar de hostel in de hoop nieuwe mensen te leren kennen.

De kennismaking was niet bijster interessant, maar het kwam er wel op neer dat ik ging eten met twee Engelse jongens, die best aardig zijn, maar alleen maar denken met de inhoud van hun onderbroek. Daarna ging ik nog op stap naar de cocktailbar met deze jongens en de twee Nederlandse meiden van de kamer. Aangezien je daar de lekkerste cocktails krijgt voor 3,50 euro, werd het behoorlijk gezellig, maar ik was te moe om echt te kunnen genieten. Ik ging dan ook als eerste, om half 1, naar bed.

Vandaag heb ik een wijntour gedaan. Dat houdt in dat je met een aantal mensen in een klein busje naar verschillende wijngaarden gaat om daar wijn te proeven. Mijn God, wat was ik naar de klote na de derde wijngaard en we hadden er nog een voor de boeg. Hier kregen we gelukkig wat te eten en konden we het rustiger aan doen. Van de terugrit heb ik helemaal niets meer meegekregen. Sterker nog, ik begin nu pas, om 21.10uur wat bij te komen. Dat is ook wel nodig, want over twintig minuten moet ik weer klaar staan om cocktails te gaan drinken.

vriendinnetje

hey vriendje,

fijn dat je goed bent aangekomen en leuk dat je al mensen hebt ontmoet.veel plezier met de cocktails vanaaf. Denk je dat je t met die 8 gaat redden;)?
dikke kus
je vriendinnetje

Sabrina

Heej Paul,

Wat kun je met veel humor schrijven. Haha ;-) Ik kan het me levendig voorstellen hoe het je vergaat.
Ik kijk al uit naar je volgende avontuur.

Veel plezier!

Groetjes Sabrina

Maud

Leuk om te lezen hoe-en-wat! ;) Ben blij te horen dat je goed aangekomen bent.. Hopelijk vergaan de volgende trips je net zo goed!
Veel succes met de cocktails.. en doe wel een beetje rustig aan hè, want je moet nog wel een tijdje door kunnen gaan met reizen ;)

Marika

HEI ;)
Fijn om te horen dat alles ok bij je is!
Jij kan leuk schrijven, verheug me op jouw volg.verhaal ;)
Cz Xtjes

Bianca

Hey Paul,
Wat fijn dat je goed aangekomen bent daar in Kaapstad. Wel grappig dat je schrijft dat het hetzelfde is als Amsterdam maar dan met meer blanken :P.. haha, Hopelijk vergaat de rest van de reis je net zo goed af als het tot nu toe gegaan is! En een beetje rustig met die cocktails he, je hebt nog wel even te gaan :P.

Ben benieuwd naar je volgende verhaal!!!
Groetjes Xx Bianca

Koenie

Hey Paul!

Wat leuk om je eerste indrukken van de reis te lezen.
Tot nu toe klinkt het allemaal als een goed begin van een mooie wereldreis.
Geniet ervan en tot het volgende verslag!

Groetjes Koen

Susan.

Ah wat super, in Afrika!
he-le-maal geweldig,
en je vermaakt je gelukkig ook zo te zien.

haha :D
Wel apart, een v&d in kaapstad,
ik dacht daar niet zo over.
wel een beetje.
maar van die hele Europese winkels?
of vergis ik me?

in ieder geval,
ik blijf je volgen:p!

groetjes! :D

Paul

Hoi allemaal, super dat jullie zo leuk reageren. Ik heb alleen minder goed nieuws: De foto's uploaden is echt een ongelooflijk pokkewerk, dus zolang ik nog geen manier heb gevonden om dit makkelijker te maken, moet ik jullie de foto's nog schuldig blijven. Ik kan jullie wel al vertellen dat er hele mooie tussen zitten.

Dikke kus van mij

Thijs

Hey Paul,

Leuk verhaal, en goed om te horen dat alles goed gaat! Misschien moeten we je reisverslagen maar gaan bundelen, wordt best een grappig boekje... :-)
Heb je al geprobeerd om foto's te versturen naar mijn servertje in NL?

Groeten Thijs

Deanna

hey Paul,

ik heb in een deuk gelegen (hahahahaha) toen ik je verslagen las, en dat kwam niet door cocktails of wijn ;-). Ik zie het al helemaal voor me, wat je in die korte tijd al hebt mee- en doorgemaakt, en verheug me al op je volgende verslag(en).
Heel veel plezier en tot de volgende "krabbel" :-)
groetjes van ons alle 4 uit Herzogenrath

Lievelings nichtje

Heee Paul,
Super leuk om een indruk te krijgen van hoe het daar met je gaat. Kijk uit naar je volgende blog.

kus

(renee, voor als dat nog niet duidelijk was)

Ashley

Heey Paul!

Fijn om te lezen dat je goed bent aangekomen.
Ik ben blij dat het je goed bevalt daar!
Je schrijft erg leuk en ik ben benieuwd naar je volgende verhaal! Zal de site in de gaten houden.

Geniet van alle mooie ervaringen!

xxxx Ash